5 redenen Keramisch parket

Keramisch parket is de laatste tijd keihard aan het winnen op gebied van houten vloeren! Hieronder alvast 5 redenen waarom dat eigenlijk zo is. Er zijn nog veelal meer argumenten te noemen, maar de belangrijkste geven we je nu!

1. Uitstraling

Keramisch parket van tegenwoordig is haast niet meer van echt hout te onderscheiden. Door de hedendaagse innovaties in de techniek worden de invloeden van de natuur tot in de perfectie nagebootst. Je ziet prachtige nerf structuren, eindeloze kleurschakeringen en talloze formaten. De mogelijkheden die je hebt zijn eindeloos! Het heeft de uitstraling èn het voelt net als echt hout, alleen dan met de vele voordelen van keramiek!

2. Onderhoudsvrij

Een houten vloer vergt veel onderhoud, waxen, schuren, lakken etc. Daarbovenop moet je bij echt hout ontzettend oppassen voor vlekken, zoals bijvoorbeeld: rode wijn vlekken. Dat gaat er vaak moeilijk uit. Ook is echt hout vaak gevoelig aan bepaalde chemische stoffen. Dat heb je niet bij keramisch parket. Looppaden wat erin slijten en rondom de tafel zie je snel slijtage aan de toplaag wat erg lelijk wordt. Bij keramisch parket heb je geen problemen met alles wat we hier boven benoemen. Keramisch parket is geheel onderhoudsvrij! Oke, je moet deze stofzuigen en dweilen, maar verder niks.

3. Ideaal met vloerverwarming

Keramisch parket is een ideale geleider voor vloerverwarming. Met een echte houten vloer kan vloerverwarming niet ivm krimpen en uitzetten van de vloer en het geleid haast niet. Vloerverwarming en keramisch parket is de ideale combinatie! Keramische tegels geleiden de warmte snel en creëer je een aangename gelijke warmte in de ruimte. Esthetisch gezien ben je van de radiatoren af en creëer je meer ruimte in huis! Dus met de combi van vloerverwarming èn keramisch parket heb je je ideale houten vloer van keramiek!

4. Slijtvast, kleurvast en krasvrij

Keramisch parket blijft mooi, je kan deze vloer voor je leven leggen! De vloer verkleurt niet door invloeden van de zon of door het dweilen van de vloer. Vlekken trekken er ook absoluut niet in! Keramisch parket is ook geheel slijtvast en absoluut krasvrij! Hoe fijn is dat, geen irritante krassen van het verschuiven van de stoelen of spelende kinderen met autootjes. Na jaren van intensief gebruik is je vloer nog steeds mooi!

5. Ideaal voor vochtige plaatsen als badkamers en buiten

Wil je graag hout in de badkamer, maar durft het niet aan? Bang voor werking, schimmel etc? Met keramisch parket neem je alle twijfel en risico’s weg! Keramisch parket is ideaal voor vochtige plaatsen zoals: toilet badkamer en zelfs buiten! Tevens worden de tegels niet glad door hun oppervlak. Houtlook tegels ademen een rustige, warme sfeer en dat wil je graag in de badkamer! Het standaard zwart, grijs, wit kennen we onderhand wel. Met keramisch parket laat je zien dat je durft!

Voor en nadelen


Voordelen

 • Het aanbod keramische tegels is waanzinnig groot. Er is voor ieder wat wils. Klassiek, rustiek, eigentijds, modern, … in alle kleurtinten, maten, structuren en prijscategorieën.
 • De plaatsing van tegels kan op twee manieren gebeuren: in een natte chape of op een bestaande vloer met lijm.
 • Grote tegels kunnen een kleine kamer ruimer doen lijken.
 • Een keramische tegelvloer is erg duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Bovendien is een tegelvloer ook een stuk hygiënischer dan vast tapijt of een houten vloer.
 • Tegels zijn geschikt voor elke ruimte: van de woonkamer, hal en keuken tot de badkamer en berging.
 • Keramische tegels zijn ook ideaal in combinatie met vloerverwarming.  
 • Wil je dezelfde vloer in de woonkamer als op je terras? Kan perfect met tegels. Kies voor buiten wel voor vorstvrije tegel.

  Nadelen
 • In vergelijking met een gietvloer, laminaat of parket voelt een tegelvloer wat kouder aan.
 • Hoogglans tegels vereisen iets meer aandacht op vlak van onderhoud. Gebruik uitsluitend milde reinigingsproducten en vermijd producten op basis van olie om een soort waas op de tegels te voorkomen.

Plinten

Wilt u tegelplinten laten zagen? Sinds 2018 hebben wij een eigen plintenzagerij.Geef uw vloer een rustige, chique uitstraling met perfect...

Onderhoudsproducten

Reiniging – Beschermen – Onderhoud Reinigen: Voor het verwijderen van het bouwvuil en de cementsluier gebruikt u de HMK R159 Tegel- en...