Fijn invoegmiddel

Fijn invoegmiddel

Deze fijne kwarts in de kleur basalt zwart is zowel geschikt voor uw terras als het aanleggen van een (tuin)pad.

Grof voegmiddel

Grof voegmiddel

Deze fijne 0-2 mm voegzand in de kleur basalt zwart is zowel geschikt voor uw terras als het aanleggen van een (tuin)pad.

Voegmortel met flexibele voeg

Deze gebruiksklare voegmortel vloeit soepel in de voegen, is blijvend flexibel en geeft bij de juiste verwerking geen filmlaag. Te verwerken vanaf 0°C, ook bij lichte regen. Dit voegmidel is speciaal ontwikkeld voor het voegen van keramische tegelvloeren, maar ook uitermate geschikt voor het voegen van alle andere typen bestrating.

Minimale voegbreedte: 3mm.

1c flex kleuren.jpg

1. Natmaken van de bestrating.

De te voegen bestrating dient vooraf goed nat gemaakt te worden. 


2. Verpakking openen

2. Verpakking openen

Vacuüm verpakking openknippen en het voegmortel in porties op de te voegen oppervlakken storten.3. Invegen van de voegen

3. Invegen van de voegen

Vervolgens de voegmortel met een rubberen trekker in de voegen werken met behulp van een zachte waterstraal.
Men dient de geopende verpakking meteen te verwerken omdat het product na opening van de verpakking al begint uit te harden. Het is belangrijk om het de voegmortel zoveel mogelijk in beweging te houden en om het oppervlak nat te houden tijdens verwerking.

4. Afwerking

4. Afwerking

Het wegvegen van mortelresten dient te gebeuren diagonaal t.o.v. de bestratingselementen. De weggeveegde restanten niet meer gebruiken. Gereedschappen direct na gebruik reinigen met warm water. 

5. De dagen erna

5. De dagen erna

Ga met een harde bezem de dag nadat je het hebt ingevoegd over de bestrating om alle losse delen weg te werken.

Na 24 uur is de gevoegde bestrating beloopbaar en is na 7 dagen volledig belastbaar (bij ca. +20°C en 65% relatieve luchtvochtigheid).