Kera Twice: keramische tegels van 60x60x1 centimeter onverwoestbaar gehecht op gerecycled keramisch materiaal. Sterk, prachtig en ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Doordat onze Kera Twice 4 centimeter dik is kunnen deze tegels verwerkt worden op een standaard zandbed, dit in tegenstelling tot keramische tegels van 2 centimeter dikte die op een speciaal opgebouwde ondergrond moeten worden verwerkt wat de kosten van aanleg aanzienlijk verhoogt. Onze Kera Twice is dus niet alleen vriendelijk voor het milieu maar ook nog eens vriendelijk voor uw portmonnee!


Natuurlijk hebben wij ook 2 cm dikke tegels die je makkelijk kunt verwerken in specie.

Keramische tegels 60x60x4 CM (Michel Oprey)

Duracer, Easy as 1+3


"Duracer is een technische innovatie die het beste van keramiek, verenigt met de functionaliteit van beton."


Duracer is een technische innovatie die het beste van keramiek, verenigt met de functionaliteit van beton. Keramische tegels hebben ontegenzeggelijk veel technische voordelen. Ze zijn onderhoudsarm, zuurbestendig, krasbestendig en kleurecht, om maar eens wat te noemen. Daarnaast zijn ze ook nog eens voorzien van antislip oppervlak. Door moderne digitale druktechnieken, zijn keramische tegels tegenwoordig ook nog eens in de meest fantastische designs verkrijgbaar.

Voor de plaatsing van keramische tegels op terrassen is heel wat technische kennis vereist mbt funderingopbouw, plaatsing in drainagemortel enz. Duracer maakt plaatsing in een simpele zand of splitfundering mogelijk. U bespaart tijd en geld.

Beton is een ideale drager om een keramische tegel extra stevigheid te geven. Zo ontstaat er bij Duracer een perfecte harmonie tussen een hoogwaardige keramische tegel van ca. 9 mm en een betonnen drager van ca 28 mm.

In samenwerking met Ardex, dé lijmspecialist uit Duitsland, is een speciale lijm ontwikkeld die beide helften met elkaar verbindt tot een oersterk geheel van 4 cm. Geen enkel ander vergelijkbaar product op de markt heeft dezelfde hechtkracht als Duracer.

Daarnaast is Duracer het enige product dat op lichtgewicht beton wordt geproduceerd. Hierdoor blijft het gewicht van een tegel in het formaat 60x60x4 cm, net onder het maximale tilgewicht van 23 kg volgens ARBO-richtlijnen, terwijl de tegel zwaar genoeg is om in een zand en/of splitbed stevig verankerd te blijven liggen.

Daarmee is gelijk een ander voordeel van Duracer aangestipt. Ongebonden verwerking op zand of split, kan dankzij het acceptabele gewicht, gemakkelijk zonder hulpmiddelen geschieden. Duracer is bovendien het enige product dat beschikt over een afstandshouder die daadwerkelijk voor een gelijkmatige en smalle voeg zorgt. Door de maatvastheid van een gerectificeerde keramische tegel, gecombineerd met een strak gezaagde betonnen ondergrond, ontstaat een zeer maatvast eindproduct. De afstandshouder zelf is uit plastic, zit niet geïntegreerd in de betonnen ondergrond en kent daarom op zichzelf ook geen maatafwijking.

Verwerking van Duracer, is daarom gemakkelijk en tijdbesparend. Bovendien worden er ook geen andere eisen gesteld aan de ondergrond dan bij de ongebonden verwerking van eenvoudige betonproducten. Het eindresultaat is een prachtig terras met een strakke en smalle voeg. Duurzaam, onderhoudsarm en schitterend.  

Overweegt u een gebonden verwerking van uw nieuwe terras of oprit? Bezoek dan zeker onze website en bekijk ons uitgebreide assortiment 2 cm keramische tegels en meer in onze showtuin.


Het assortiment:

Duracer Ardesia Grigio
Duracer Ardesia Nero
Duracer Basaltina Olivia Black 
Duracer Dakota Grigio
Duracer Dakota Nero
Duracer Bluestone Black
Duracer Bluestone Grey
 Duracer Travertine Anthracite
Duracer Travertine Beige
Duracer Travertine Silver

Stapelblokken

Stapelblokken strak12x12x60 CM15x15x60 CM15x30x60 CM ( hoekstuk )

Voegmiddel

Wilt u graag de voegen van uw terras of oprit invegen? Dit kan natuurlijk ook.